Клим Артамонов: програвати у Матчі зірок бажання не маю

Просмотров: 789

 

 

Гравець БІПИ та збірної України Клим Артамонов має досвід участі у Матчі зірок, щоправда не українського зразка. У 2012-му цей виконавець, будучи гравцем литовського Шауляя, був представлений у конкурсі  триочкових кидків. Тепер прийшов час повноцінної участі у цьому шоу, вже в Україні. Клим поділився своїми очікуваннями від "Матчу Зірок".

- Дуже приємно, що така подія має місце в українському баскетбольному календарі. Такі шоу – особливі і мають проводитися щороку. Я впевнений, нам вдасться порадувати прихильників баскетболу і влаштувати шоу, гідне їхньої уваги. Думаю, у залі буде аншлаг і люди не пошкодують, що витратили час на споглядання конкурсів і власне матчу.

- Чи вдасться влаштувати шоу, коли команда зформована лише на один матч і ти не з усіма зіграний?
- Думаю, з цим питань не виникне. Кожний гравець – він особистість. Усі ми одне одного знаємо, знаємо хто на що здатний з інших команд. Тому тут складнощів не буде – ми бачимо одне одного у матчах Суперліги Парі-Матч, граємо один проти одного, знаємо сильні і слабкі місця.

- Це буде шостий Матч зірок. До цього грали у форматі Легіонери – Українці і останні можуть похвалитися тільки однією нічиєю. Чому так вийшло, як вважаєш?
- Думаю, не треба на цьому акцентувати увагу, це співпадіння, на мій погляд. Якби сьогодні так зробили, то навпаки, п’ять разів українці б виграли (посміхається – ред.).

- Чи здатний Матч зірок вибити зі звичного тренувального процесу підготовки та ігор Суперліги Парі-Матч?
- Жодним чином не впливає. Два дні йде на дорогу, ще день – сама подія. Думаю, це нікого не виб’є з колії. Навпаки, повернемося до клубів заряджені позитивними емоціями і гратимемо ще краще у матчах на результат.

- А чи матиме місце у ваших діях бажання досягти результату?
- Думаю, обов’язково. Бо ж це спортивний захід, а відтак має відповідний смисл. Навіть у такому матчі програвати бажання не маю. Це вам будь-хто з гравців відповість.

- Під керівництвом іншого тренера гратимете, чи ви добре знаєте Віталія Степановського (очільника збірної Південного Заходу – ред.)?
- Вимоги у кожного тренера свої. Тут нічого нового, тобі говорять – ти робиш. Думаю, з цим проблем не виникне, бо ж і помічником у Степановського буде наш головний тренер (БІПИ – ред.) Вадим Пудзирей. Він теж не матиме психологічного навантаження, відтак Матч Зірок відмінний шанс поспілкуватися у дружній атмосфері і з тренерами, і з гравцями і продемонструвати глядачам усі наші вміння.