Вища ліга: проміжні підсумки року

Просмотров: 758

 

Команди Вищої ліги зіграли заключні матчі року. Попереду ще матчі першого етапу та вже визначилися лідери й аутсайдери в групах.

Нагадаємо, змагання в Вищій лізі на першому етапі проходять в двох групах. За підсумками стартового етапу по чотири кращі команди з групи гратимуть в чвертьфіналі плей-оф до двох перемог за схемою А1-Б4 тощо. 
Команди, які посядуть на першому етапі в групах місця нижчі четвертого гратимуть в стикових матчах за кубковою системою дві гри як одна за схемою А5-Б5 тощо.

У першій групі беззаперечним лідером є НІКО-БАСКЕТ. Миколаївці виграли всі 12 матчів – єдині в дивізіоні. Минулорічний лідер першого етапу Золотой Вєк з Кропивницького йде другим – 3 поразки. Також шанси на плей-оф мають Маріуполь та Кремінь. Складніше становище у Дніпра-2 та Харківських Соколів – їхні шанси на плей-оф більш теоретичні.

Друга команда Черкаських Мавп ще не здобула жодної перемоги.

Лідером другої групи є Динамо-Одеса. На відміну від миколаївців одесити припустилися єдиної поразки. Нещодавно в драматичній боротьбі вони програли вдома Говерлі.

Івано-франківці на другому місці з 8-ма перемогами. Шість перемог у 12-матчах має Хімік-2. Його теоретично може обійти Рівне, у якого сім перемог, але в 10-матчах. Але склад першої четвірки групи 2 вже не зазнає змін: Динамо-Одеса, Говерла, Хімік-2, Рівне.

Динамо-Одеса є рекордсменом за кількістю очок в матчі. У поєдинку проти Львівської Політехніки одесити набрали 121 бал. Також динамівці грали в найрезультативному матчі дивізіону: Динамо-Одеса – Говерла – 111:112.

Також Динамо-Одеса здобула перемогу з найбільшою різницею – 63 очка в виїзному матчі проти львів'ян (108:45). Ще один рекорд одеської команди – 8 поспіль перемог на виїзді.

Цікаво, що гравців з лідерів груп немає в топ-5 за середньою результативністю. Одесит Ярослав Скрипець на 9-му місці – 16,33 очка за матч. Лідирують львів'янин Ярослав Гуцалюк (20,5), Андрій Войналович з Южного (20,43) та Олександр Дробязко з Кропивницького (19,75).