Офіційно: в ДЮСШ діти зможуть займатися баскетболом вже з 6 років

Просмотров: 285
Офіційно: в ДЮСШ діти зможуть займатися баскетболом вже з 6 років

Федерація баскетболу України ініціювала внесення змін до наказу No 67 Міністерства молоді та спорту "Про організацію навчально-тренувальної роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл" з метою визначення мінімального віку вихованців, які зараховуються до груп відділень з баскетболу – шість років.

Цю ініціативу було погоджено Міністерством молоді та спорту України — відповідний документ заюстовано, наказ вже набув чинності. Таким чином, тепер діти зможуть офіційно починати займатися баскетболом у ДЮСШ не з 8 років, як це було раніше, а з 6 років.

Однією із важливих проблем спортивної підготовки в баскетболі сьогодні є тенденція раннього залучення дітей до систематичних занять баскетболом, створення важливих передумов для подальшої технічної підготовленості гравців.

У провідних баскетбольних країнах світу, які сьогодні відзначаються успішними виступами на міжнародних змаганнях різного рівня (юніорських, молодіжних, професійних) та здійснюють регулярну підготовку молодих висококласних баскетболістів, дітей починають залучати до занять баскетболом з п'яти – шести років (США – 5-6 років, Франція 5-6 років, Литва – 6-7 років, Сербія 6-7 років, Іспанія — 6-7 років).

Такий ранній початок занять обумовлений складною структурою змагальної діяльності в баскетболі та необхідністю засвоєння широкого арсеналу техніко-тактичних дій та ігрових навичок.

Важливі зміни, які мають спрацювати на перспективу, прокоментував генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський:

“Популярність та престижність змагань з баскетболу у всьому світі за останні десятиріччя суттєво зросла. На найбільших міжнародних змаганнях спостерігається явна тенденція до загострення боротьби за найвищі нагороди турнірів. Виходячи з цього, президент ФБУ Михайло Бродський став ініціатором появи баскетболу в ДЮСШ для дітей с шестирічного віку, Міністерство це підтримало. Такі зміни дають можливість баскетболу бути більш конкурентним. Діти, які люблять спорт, зможуть у повній мірі займатися баскетболом на 2 роки раніше — з 6 років. Таким чином, ми створюємо більшу конкуренцію для таких видів спорту, як футбол, гімнастика та інших. У ранньому віці про роботу над тактиткою та серйозними технічними навичками мова не йде. Але є інші ігрові моменти, за рахунок яких тренери матимуть мажливість прищеплювати дітям любов до баскетболу та бути значно конкурентнішим у відборі талановитих спортсменів. Це ті переваги, які ми отримаємо за рахунок змін”.

ФБУ